Bouwkunde

Bouwkundig tekenwerk

Bij DrawinQ kunt u terecht voor bouwkundig tekenwerk voor alle fasen in uw bouwproject. Van bouwvoorbereiding tot vergunning of compleet ontwerp: wij leveren altijd een hoge kwaliteit. Ook zijn wij sterk in het tekenen van bouwkundige onderleggers, die door installateurs voor water en elektra één-op-één overgenomen kunnen worden. Of zoekt u een bouwkundig teken- en adviesbureau voor het actualiseren van uw gebouwbeheer, het aanleveren van revisietekeningen en het up-to-date brengen van tekeningen voor uw gebruiksvergunningen? Ons gekwalificeerde personeel is uiterst bedreven en levert uw tekeningen in BIM of 2D aan.

BIM

BIM staat voor Building Information Model, oftewel: een bouwwerkinformatiemodel. Aan dit bestand wordt alle data gekoppeld die nodig is voor het ontwerpen, bouwen en beheren van uw bouwwerk. Architect, constructeur, installateur en aannemer: al deze partijen kunnen hun informatie in uw BIM-model kwijt. DrawinQ is bedreven in het opstellen van correcte BIM-modellen in Revit, Adomi of als IFC-model, zodat het integraal samenwerken van de genoemde partijen optimaal zal zijn.

Bouwkundig advieswerk

Heeft u advies nodig voor uw nieuwbouw- of renovatieplan? Wij denken graag mee over de detaillering van uw nieuwbouw, uitbouw of verbouw, maar ook over toe te passen materialen en brandveiligheid. Daarnaast is DrawinQ in te zetten als controleur van het werk van derden, zodat u verzekerd bent van absolute topkwaliteit.

Bouwfysica berekeningen

Daglichtberekeningen, ventilatieberekeningen, RC-berekeningen voor de warmteweerstand van de constructie van uw bouwwerk of EP-berekeningen voor de energieprestatie: DrawinQ gaat er graag mee aan de slag. Wij leveren al uw benodigde bouwfysica berekeningen voor het aanvragen van vergunningen. Of u deze vergunningen nu zakelijk of als particulier aanvraagt, wij helpen u op weg.

Constructieve berekeningen

DrawinQ houdt zich daarnaast, ondersteund door Van Dijke B.V., bezig met het ontwerpen, berekenen en uitwerken van constructies in beton, staal en hout. Bij de vormgeving van deze constructies, maar ook bij de keuze van het constructiemateriaal, streven wij altijd naar de meest optimale oplossing, die natuurlijk aan al uw wensen voldoet. Om dit te kunnen bereiken, worden wij voor het maken van constructieve berekeningen graag al in een vroeg stadium bij het project betrokken.

Constructieve tekeningen

Ook beschikken wij over ruime ervaring in het ontwerpen, berekenen en tekenen van alle mogelijke constructies. Hierbij maakt DrawinQ uiteraard gebruik van moderne teken- en rekenapparatuur en constructiemethoden. In het maken van constructieve tekeningen worden wij ondersteund door Van Dijke BV.

Werkplaatstekeningen

Ook voor het maken van werkplaatstekeningen ten behoeve van bijvoorbeeld prefab-elementen, kozijnen, staalconstructies of houtskeletbouw bent u bij DrawinQ aan het juiste adres.

Revisie

Zoekt u een bouwkundig teken- en adviesbureau voor het digitaal actualiseren van uw vastgoed? DrawinQ werkt graag uw vastgoed uit in een 2D-tekening of als 3D BIM-model. Onze revisietekeningen zijn ondermeer te gebruiken als onderlegger voor installatietekeningen of als basis voor verbouwingen. Het BIM-model kan gekoppeld worden aan uw meerjarenonderhoudsplan en/of gebruikt worden voor andere taken op het gebied van gebouwbeheer. Ook voor NEN2580 meetrapporten bent u bij DrawinQ aan het juiste adres.

Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op.

Diensten Bouwkunde 500 333 01

2017 Loopbrug Utrecht

Diensten Bouwkunde 500 333 03

Online contact

Uw E-mail adres:
Vul uw e-mailadres in.

Wat is uw vraag?
Wat is uw vraag?